Poziv za iskaz interes za sudjelovanje u projektu ”Exercitatione”

Proportion
Categories: Novosti

 

Javna ustanova Makarska razvojna agencija – Mara nositelj je projekta ”Exercitatione” koji se kandidira za dodjelu sredstava iz Europskog socijalnog fonda putem natječaja Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III  u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Projekt ima za cilj poticanje zapošljavanja na području grada Makarske i Makarskog Primorja kroz pripremu i provedbu lokalnih inicijativa za poticanje zapošljavanje čime se doprinosi ostvarivanju ključnih strateških prioritetnih ciljeva Strategije razvoja ljudskih potencijala Splitsko-dalmatinske županije 2014.-2020.

Projektne aktivnosti uključuju intervencije na tržište rada kroz razvijanje i provedbu prilagođenih programa osposobljavanja, prekvalifikacije i usavršavanja, osnaživanje i motiviranje pripadnika ranjivih skupina za aktivaciju i ulazak u svijet rada te provedbu usluga klubova zapošljavanja kroz uključivanje Info centra za mlade.

Ciljana skupina ovog projekta su nezaposlene osobe čiji iskaz interesa za sudjelovanjem u dolje navedenim aktivnostima molimo da se dostavi na E-mail: info@mara-makarska.hr ili na kontakt telefon: 021/766-901.

Programi usavršavanja: Recepcionar, Turistički vodič, Voditelj turističke poslovnice, Poslovno komunicairanje na engleskom jeziku, Poslovno komuniciranje na njemačkom jeziku.

Programi prekvalifikacije: Program prekvalifikacije u kuhare i Programi prekvalifikacije u konobare.

Profesionalno usmjeravanje učenika završnih razreda srednje škole koje ima za cilj pripremiti učenike za uspješno studiranje i/ili zapošljavanje.

Radionice društvenog poduzetništa ”Društveno poduzetništvo i turizam” koja ima za cilj prezentirati kreativne i inovativne pristupe rješavanju rastućih društvenih problema i obuhvaća slijedeće cjeline: Definiranje društvenog poduzetništva, Kako ideje pretvoriti u projekt, kako prepoznati prilike?, Pristup informacijama, istraživanje i ciljevi razvoja društvenog poduzetništva u turizmu, Razvoj poslovnog modela društvenog poduzetništva, Start – up world, Organizacijski menadžment: razvoj plana aktivnosti i pokretanje društvene zadruge/udruge.

Radionice ”Prezentacijske vještine i javni govor” i ”Kako pokrenuti vlastiti posao/napisati poslovni  plan?” koja ima za cilj prijenos znanja i specifičnih vještina nezaposlenim osoba u svrhu poticanja (samo)zapošljavanja.

 

Slične objave

Skip to content