Povodom dodjele bespovratnih EU sredstava tvrtki Eljuga d.o.o. predstavnici JU MARA posjetili su proizvodni pogon

Proportion
Categories: Novosti

 

U sklopu Otvorenog poziva „Znakovi kvalitete“ koji se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj tvrtki Eljuga d.o.o. dodijeljena su bespovratna sredstva za projekt „Svijeće Eljuga – znak naše kvalitete“ u iznosu od 66.000,00 kn, i to putem vaučera kojim će se financirati ostvarivanje prava korištenja znaka kvalitete „Hrvatska kvaliteta“.

Znak kvalitete „Hrvatska kvaliteta“ ishodit će se za sljedeće linije proizvoda Eljuga:

  • liniju prigodnih svijeća,
  • liniju ugostiteljskih svijeća i
  • liniju nadgrobnih lampiona.

Navedeni proizvodi su rezultat marljivog rada i usavršavanja tvrtke ELJUGA d.o.o. od samog osnutka tvrtke pa sve do danas. Svaka linija proizvoda rezultat je učestale prilagodbe potrebama, željama kupaca i promjena na tržištu.

Predmetni projekt logičan je nastavak svih aktivnosti poduzetnika u razvoju i brendiranju svog dugogodišnjeg poslovanja.

Projektnu prijavu za Eljuga d.o.o. izradila je JU Makarska razvojna agencija MARA. Upravo smo povodom donošenja pozitivne Odluke o financiranju posjetili proizvodni pogon tvrtke Eljuga kako bi se detaljno upoznali s poslovnim procesima, postojećom opremom i investicijskim planovima tvrtke za nadolazeće razdoblje.

Poslovanje obitelji Eljuga započinje 50-ih godina 20-og stoljeća. Nasljednik bogate tradicije i nadasve vrijednog iskustva u izradi voštanica, najmlađi je od šest sinova, Renato Eljuga, početkom devedesetih godina preuzeo obrt. Gosp. Eljuga započinje gradnju suvremenog pogona za proizvodnju u Makarskoj, proširuje asortiman, te se danas tvornica svijeća Eljuga može pohvaliti s zavidnim asortimanom proizvoda koji broji više od 100 artikala koji uključuju, lampione, crkvene svijeće, suvenir svijeće, svijeće za ugostiteljstvo i personalizirane svijeće. Način i metodologija same proizvodnje svijeća Eljuga koncipirana je na način da udovoljava visokim kriterijima tržišta koji se učestalo mijenjaju i na način da se u moru sličnih proizvoda itekako ističe svojom kvalitetom. Tvrtka Eljuga od samog osnutka do danas, unatoč mnogim krizama i promjenama koje je tržište nametnulo, uspješno odolijeva tržišnim nesigurnostima i izazovima, to postiže kontinuiranim ulaganjem u proizvodni proces. Također ne smiju se izostaviti mnogobrojni dugogodišnji i vjerni klijenti zbog kojih poduzeće iz dana u dana sa zadovoljstvom pospješuje svoje poslovanje.

Predmetni projekt doprinosi jačanju tržišne pozicije te pridonosi boljem pozicioniranju u odnosu na konkurenciju. Tržište je preplavljeno sličnim proizvodima koje u većini slučajeva nisu hrvatske kvalitete.

Predmetnim projektom prijavitelj Eljuga d.o.o. napravit će značajan iskorak u svom poslovanju – tj. prepoznatljivosti svojih proizvoda od strane kupaca, to nas još više čini ponosnima što imamo priliku doprinijeti njegovom daljnjem razvoju. Ovim putem se zahvaljujemo domaćinima na prijemu i ugodno provedenom vremenu.

 

Slične objave

Skip to content