Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u uslužnom sektoru (turizam i trgovina)

Proportion
Categories: Novosti

Iako je u najavi za listopad 2017. natječaj Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u uslužnom sektoru (turizam i trgovina), a s ciljem pravovremene i što kvalitetnije pripreme za prijavu na predmetni natječaj, već sada želimo informirati potencijalne prijavitelje o mogućnostima sufinanciranja radi pružanja usluga tehničke pomoći i savjetovanja.

Krajnji cilj ovog poziva je ostvarenje energetskih ušteda kroz povećanje učinkovitosti korištenja energije u uslužnom sektoru te uvođenje obnovljivih izvora energije.

 

Prihvatljive aktivnosti iz ovog natječaja odnose se na:

 

  • Razvoj infrastrukture za obnovljive izvore energije u uslužnom sektoru (turizam i trgovina), uključujući prelazak s konvencionalnih na alternativne izvore energije (OIE) kao što su: ugrađeni solarni kolektori, toplinske pumpe, visoko efikasna kogeneracija;
  • Provedba mjera za povećavanje energetske učinkovitosti u uslužnom sektoru (turizam i trgovina), uključujući:
  1. „meke mjere“ – uvođenje sustavnog upravljanja energijom, obavljanje energetskih pregleda, kontrola analiza potrošnje energije, pripremu planova za učinkovitije gospodarenje energijom, institucionalnu i organizacijsku procjenu i prijedloge za optimiranje poslovnih procesa u smislu uštede energije; i
  2. infrastrukturna ulaganja poput onih u pametna brojila i obnovu objekata (građevinske mjere), koja će doprinijeti postizanju ciljeva povezanih s energetskom učinkovitošću, unapređenje trenutačno korištenih tehnologija, provedba pilot–projekata.

 

  • Aktivnosti promoviranja (info pultovi, brošure, reklame, televizijski spotovi) i savjetodavne usluge za poduzeća.

 

Prihvatljivi korisnici:

Poduzetnici uslužnog komercijalnog sektora registrirani za obavljanje turističke djelatnosti i trgovinu

 

Iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeli

Od 100.000,00 do 10.000.000,00 kn

 

Intenzitet potpore

40 % – 60 %

Slične objave

Skip to content