Potičemo izvrsnost – radionica barskih vještina Karla Kelvišera za srednjoškolce

Proportion
Categories: Novosti

 

U Srednjoj strukovnoj školi Makarska ovaj tjedan održane su tri edukativne radionice barskih vještina za učenike prvog i trećeg razreda, smjera turističko-hotelijerski komercijalist.

Cilj ovih radionica je popularizacija zanimanja povezanih s ugostiteljstvom i turizmom te motiviranje budućih naraštaja ugostiteljskih djelatnika, a nastale su iz potrebe osposobljavanja učenika kroz praktična znanja, vještine i kompetencije barmena.

Radionice je vodio profesionalni barmen Karlo Kelvišer koji je učenicima prezentirao specifična znanja i vještine barmena koje su oduševile učenike. Karlo Kelvišer, osim što radi kao barmen, provodi edukacije i usavršavanja radnika u ugostiteljstvu i turizmu te je vlasnik ugostiteljskog konzalting obrta.

Ciklus radionica održan je u suradnji s Mihaelom Pear i Raise the bar akademijom uz potporu Makarske razvojne agencije MARA.

Poticanje izvrsnosti u strukovnim zanimanjima u Gradu Makarskoj jedna je od aktivnosti kojima se planiramo aktivno baviti u nadolazećem financijskom razdoblju Europske unije 2021.-2027., s ciljem poboljšanja kvalitete obrazovanja te promocije i pozitivnog pozicioniranja zanimanja povezanih s ugostiteljstvom i turizmom u Makarskoj, stoga suradnju sa Srednjom strukovnom školom Makarska i Karlom Kelvišerom namjeravamo dugoročno razvijati.

 

Slične objave

Skip to content