Podneseno 25 prijava naših sugrađana na Javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća

Proportion
Categories: Novosti

Danas, 13. ožujka, bio je uzbudljiv dan za mnoge naše sugrađane koji su se prijavili na Javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je, nakon što su 29. prosinca prošle godine objavljeni uvjeti i kriteriji, konačno otvorio mogućnost prijave, točno u 9,00 sati.

S ukupno 120 milijuna eura bespovratnih sredstava osiguranih u suradnji s Ministarstvom prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine te Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja, očekivanja su bila velika, a osobito s obzirom na način same prijave.

Naime, prijava za sufinanciranje podnosi se isključivo elektronskim putem, korištenjem NIAS sustava, a sam sustav za prijavu, kao i sadržaj dva obavezna obrasca koja se prilažu, objavljeni su u isto vrijeme kada i sam javni poziv, dakle točno jutros u 9,00 sati.

Iako je naš tim prethodno sa svim korisnicima na vrijeme pregledao i pripremio svu potrebnu dokumentaciju, kao i podatke koji se upisuju u obrazac Tehničkog proračuna, ovakav način objave Javnog poziva te prijave bio je poprilično izazovan za organizirati prijavu svih pod jednakim uvjetima, a osobito s obzirom na veliki broj prijavitelja, njih ukupno 25.

S ciljem što kvalitetnije i brže prijave svih 25 korisnika, JU MARA organizirala je zajedničku prijavu za sve korisnike, uz našu tehničku pomoć kao i pomoć vanjskih suradnika inženjera, u prostorijama Studija Hotelijerstva i gastronomije, na način da su svi prijavitelji prijavljivali zasebno svoje projekte, podijeljeni u dvije grupe, ovisno o mjerama energetske obnove.

Naši korisnici, prijavili su sljedeće mjere:

– A1 – cjelovita energetska obnova – 3 korisnika

– A2 – povećanje toplinske zaštite elemenata vanjske ovojnice grijanog prostora – 5 korisnika

– A3 – ugradanja tehničkih sustava grijanja/hlađenja i pripreme potrošnje tople vode – 2 korisnika

– A4 – ugradnja tehničkih sustava za proizvodnju električne energije – 15 korisnika

Većina prijava je bila podnesena unutar sat vremena, što pokazuje dobru organizaciju i predanost svih uključenih.

Zahvaljujemo Studiju Hotelijerstva i gastronomije na ustupanju njihovih prostorija, informatičke opreme i mreže!

Svim našim korisnicima želimo sreću u daljnjoj obradi njihovih projektnih prijava!

 

 

Slične objave

Skip to content