Održana pripremna radionica za zainteresirane prijavitelje na Poziv „Certifikacijom proizvoda do tržišta“

Proportion
Categories: Novosti

 

U Makarskoj razvojnoj agenciji MARA-i danas je održana pripremna radionica za zainteresirane prijavitelje za Poziv koji se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj: „Certifikacijom proizvoda do tržišta“. Naime, cilj ovog Poziva je pridonijeti aktivnostima malih i srednjih poduzeća da dokazom kvalitete, sigurnosti i pouzdanosti svojih proizvoda osiguraju preduvjete za povećanje izvoza i ukupne konkurentnosti. Pružanjem potpore za uvođenje i primjenu europskih i međunarodno (globalno) priznatih norma doprinosi se da mala i srednja poduzeća iskoriste prednosti koje primjena normi ima na omogućavanje pristupa novim tržištima.
Bespovratna sredstva dodjeljivat će se putem trajno otvorenog Poziva na dostavu projektnih prijava s krajnjim rokom dostave projektnih prijava 31. prosinca 2018. godine, odnosno do iskorištenja raspoloživih sredstava u ukupnoj vrijednosti od 38.000.000,00 kuna.
Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se po ovom Pozivu može dodijeliti pojedinom poduzetniku iznosi 20.000,00 HRK, dok najviši iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom poduzetniku iznosi 1.000.000,00 HRK.
Lidija Vukadin Vranješ, ravnateljica i Ana Radić, stručna suradnica JU MARA-e su danas za tri konkretne prijave održale korisnu radionicu s ciljem upoznavanja sa natječajnom dokumentacijom i koracima u daljnjoj pripremi i prijavi na isti. U konačnici se svakako nadamo i pozitivnom ishodu njihovih prijava, a za sve ostale zainteresirane prijavitelje, stojimo na raspolaganju za savjetovanje i tehničku pomoć.
Uskoro slijedi i radionica radi pripreme na natječaj „Promocija poduzetništva“, koji se također financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Inače, JU MARA svoj rad je bazirala na pripremi i prijavi konkretnih projektnih ideja zainteresiranih prijavitelja. Stoga ovim putem pozivamo sve zainteresirane da nam putem linka na našoj stranici (http://mara-makarska.hr/prijavi-ideju/) upute svoje projektne ideje kako bismo ih zajednički dalje razrađivali.

Slične objave

Skip to content