Odobren CERV projekt „Strengthening the capacity of young people on media literacy in Croatia and Slovenia“

Proportion
Categories: Novosti

Makarskoj razvojnoj agencija MARA te pridruženom partneru Općini Radenci (Slovenija) odobrena su bespovratna sredstva za provedbu projekta „Strengthening the capacity of young people on media literacy in Croatia and Slovenia“. Projekt je odobren od strane Europske agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) Građani, ravnopravnost, prava i vrijednosti (CERV) na temu bratimljenje gradova.

 

Projekt ima za cilj podići svijest mladih u Hrvatskoj i Sloveniji o posljedicama uzrokovanim dezinformacijama i lažnim vijestima te ih educirati i informirati o načinima borbe protiv istih. Cilj projekta je istaknuti važnost pravilnog informiranja u svijetu „letećih informacija“ među mladima te osvijestiti javnost o porastu njihove izloženosti društvenim mrežama. Svrha projekta je informirati, educirati i potaknuti mlade iz Makarske i Općine Radenci  na kritičko promišljanje problematike i izazova vezanih uz temu. Poseban fokus je na edukaciji mladih o protoku dosljednih informacija među stanovništvom.

U okviru projekta organizirat će se dvije konferencije o medijskoj pismenosti mladih Hrvatskoj i Sloveniji. Organizacija i provedba konferencije u Makarskoj održat će se u travnju sljedeće godine, dok će se druga konferencija održati u mjesecu svibnju u Radencima.

Za provedbu projekta dodijeljena su bespovratna sredstva u iznosu od 10.570,00 eura.

 

CERV Program je najveći program do sada namijenjen promicanju i zaštiti vrijednosti Unije: demokracije, vladavine prava, temeljnih prava, transparentnosti i dobrog upravljanja te ima za cilj izgradnju još demokratskije Europe i podizanje svijesti građana/ki o pravima i vrijednostima sadržanima u temeljnim Ugovorima i Povelji EU o temeljnim pravima, pružajući financijsku podršku neprofitnom sektoru u promociji tih prava i zajedničkih vrijednosti.

 

Slične objave

Skip to content