Makarska razvojna agencija Mara partner u projektu EUROPOLY

Proportion
Categories: Novosti

 

 

 

Makarska razvojna agencija MARA partner je u projektu EUROPOLY- an innovative Bottom-Up approach to fight euroscepticism through networking, u sklopu programa Europa za građane, mjere 2.2. Umrežavanje gradova. Ukupna vrijednost projekta je 110.650,00 eura, a za aktivnosti koje će MARA provoditi iznos sufinanciranja je 100% što iznosi 13.625,00 eura.

Europa za građane jedan je od centraliziranih programa Europske unije s ciljem promicanja suradnje među zemljama sudionica Programa, u područjima vezanima za zajedničku europsku povijest i aktivno europsko građanstvo.

Nositelj projekta EUROPOLY je Centro Diego Fabri iz grada Forli IItalija, dok su projektni partneri: Grad Szolnok iz Mađarske, Centar za mlade Velenje iz Slovenije, Grad Medina del Campo iz Španjolske, Općina Fano iz Italije, Općina Shumen iz Bugarske, Umjetničko sveučilište Targu Mures iz Rumunjske.

Cilj projekta je prevladati generacijski jaz među Europljanima starije i mlađe generacijske dobi i razbiti predrasude o konceptu Europske unije. Pobuditi oduševljenje kod Euro-građana znači učiniti ih dionicima europskih političkih procesa čime će postati nova pokretačka snaga Europe.

Makarska razvojna agencija tako će u projektu sudjelovati putem aktivnosti sudjelovanja na brojnim međunarodnim događajima te organizaciji međunarodne konferencije u Makarskoj sa temama: ”Imigracije, ekonomske situacije, nezaposlenosti uz uključivanje dionika civilnoga sektora kroz gradske udruge.” Organizacija ovih događanja pružit će mogućnost lokalnim upravama kreiranje akcijskih planova kako bi se suprotstavili navedenim problemima.

Slične objave

Skip to content