Za izradu Akcijskog plana energetski održivog razvitka i prilagodbe klimatskim promjenama (SECAP) Gradu Makarskoj 35.250,00 kuna

Proportion
Categories: Novosti

Odlukom Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, temeljem javnog poziva za neposredno sufinanciranje radnih podloga za izradu Akcijskog plana energetski održivog razvitka i prilagodbe klimatskim promjenama (SECAP) Gradu Makarska dodijeljen je iznos 35.250,00 kuna s PDV-om, što čini 40% procijenjenih i opravdanih troškova.

Izradom i provedbom Akcijskog plana energetski održivog razvitka i prilagodbe klimatskim promjenama (SECAP-a) energetska politika Grada Makarske planiranje svog održivog razvoja i energetske tranzicije će podignuti na višu razinu.

Akcijski plan energetski održivog razvitka i prilagodbe klimatskim promjenama Grada Makarske (SECAP) predstavlja ključni dokument koji na bazi prikupljenih podataka o zatečenom stanju identificira te daje precizne i jasne odrednice za provedbu projekata i mjera energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije te prilagodbe učincima klimatskih promjena na gradskoj razini, a koji će rezultirati smanjenjem emisije CO2 u narednim godinama.

Akcijski plan se fokusira na dugoročne utjecaje klimatskih promjena na područje lokalne zajednice, uzima u obzir energetsku učinkovitost te daje mjerljive ciljeve i rezultate vezane uz smanjenje potrošnje energije i emisija CO2. Osim navedenog, SECAP predstavlja temelj, a često je i uvjet za prijavu projekata održive energetike na EU fondove.

Predmetnu prijavu za Grad Makarska pripremila je JU Mara.

Slične objave

Skip to content