Europski tjedan održivog razvoja – podjela kućnih kompostera polaznicima radionica “Kompostiranja”

Proportion
Categories: Novosti

Makarska razvojna agencija MARA projektni je partner Savjetovalištu Lanterna u okviru projekta prijavljenog na Poziv na dostavu projektnih prijedloga u okviru Švicarsko-hrvatskog programa suradnje – “Osvijesti i prihvati promjenu”. Mara u sklopu projekta provodi aktivnost „Urbani vrtlari“, a odnose se na: uspostavu plastenika u dvorištu OŠ Stjepana Ivičevića te opremanje istog sa sadnim materijalom i alatom za potrebe školske zadruge i upoznavanja građana sa biovrtlarenjem, organizaciju radionica “Kompostiranje” i “Biovrtlarstvo u skladu s prirodom”.  S obzirom da smo uspješno održali dvije radionice o kompostiranju, koje je vodila Mila Lukić i koje su izazvale veliki interes naših građana, nastavljamo s aktivnostima projekta u vidu podjele malih kućnih kompostera koji će se dijeliti u sklopu programa Europskog tjedna održivog razvoja i to polaznicima radionica kompostiranja. Stoga ovim putem pozivamo polaznike radionice koji su se prebilježili da nam se pridruže u petak na Glavici u prigodi obilježavanja Europskog tjedna održivog razvoja kako bi preuzeli svoj komposter.

Europski tjedan održivog razvoja organizira Udruga Sunce u suradnji sa brojnim partnerima.

Dođite i vidite što smo sve naučili na nizu pripremnih radionica Recycle & Reuse ili po hrvatski Obnovi & ponovno upotrijebi. Posjetite radionice, naučite nešto o recikliranju, ekologiji, vidite što su nam pripremili djeca u vrtiću, školarci, umirovljenici.
A, sve vas koji ste ekološki osviješteni i bavite se recikliranjem pozivamo da nam pošaljete ili stavite na zid događaja fotografije s primjerima što ste sami reciklirali (stolice, fotelje, neobične pitare za cvijeće, ogledala i slično).

Cjeloviti program niže u tekstu.

 

 

 

Slične objave

Skip to content