COVID- 19 Obavijest korisnicima

Proportion
Categories: Novosti, Uncategorized

️COVID – 19

OBAVIJEST

Sukladno Zaključcima i preporukama Stožera Civilne zaštite Grada Makarske od 13. ožujka, obavještavamo klijente i korisnike kako u razdoblju od ponedjeljka 16. ožujka 2020. do srijede 1. travnja 2020. neće biti rada sa strankama u uredima JU Makarska razvojna agencija MARA (ured na adresi Franjevački put 2 te ured na adresi Hrpina 1).

 

❗️Sa korisnicima će se komunicirati putem telefona ☎️021 766 901 svakim radnim danom od 7,00 do 15,00 sati, putem mobilnog telefona ravnateljice 099 608 6559 te e-mail adresa📧:

➡️Glavni ured JU MARA: lidija.vukadinvranjes@mara-makarska.hr i info@mara-makarska.hr;

➡️Centar za razvoj poduzetništva i civilnog društva: centar@mara-makarska.hr;

➡️Klub za zapošljavanje: klub@mara-makarska.hr!

 

Također, sve aktivnosti koje smo planirali:

– Osnove robotike,

– Mala poduzetnička akademija i

– Trening aktivnog traženja posla;

OTKAZUJU se do daljnjeg.

OSTANITE ZDRAVI, ČUVAJTE SEBE I SVOJE BLIŽNJE!

Ravnateljica

Lidija Vukadin Vranješ

 

Zaključci i preporuke Stožera Civilne zaštite Grada Makarske od 13. ožujka

Zbog uvođenja novih mjera i planova za prevenciju širenja virusa COVID-19 ( ”korona” virusa), a sukladno odlukama i preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, danas se u 14 sati u gradskoj vijećnici Grada Makarske sastao Stožer civilne zaštite Grada Makarske kojima je predsjedao zamjenik načelnika Stožera, zamjenik gradonačelnika Joze Vranješ. Uz načelnika stožera sastanku su nazočili Siniša Srzić(Odjel za komunalne djelatnosti Grada Makarske), Antonio Zec( Pogon za obavljanje komunalnih djelatnosti Grada Makarske), Dražen Kuzmanić(Odjel za društvene djelatnosti Grada Makarske,) Željko Bagarić(Makarski komunalac d.o.o.), Gloryan Grabner(Gradsko društvo Crvenog križa Makarska), Stipe Žigo (Policijska Postaja Makarska), Milivoj Brkušić (Gradski centar Osejava Makarska, Nediljko Promorac(JU Javna vatrogasna postrojba Makarska), Dražen Glavina(Županijski vatrogasni zapovjednik), Antonio Tolić(HGSS Makarska) i epidemiologinja Jadranka Bebek.

Na sastanku su doneseni sljedeći zaključci i preporuke:

  1. Dječji vrtić ”Biokovsko zvonce” bit će zatvoren od utorka 17. ožujka 2020. do srijede 1. travnja 2020. uz obvezu organiziranja dežurstva za korisnike koji nemaju drugih mogućnosti zbrinjavanja svoje djece. Upute o dežurstvima roditelji će dobiti od zaposlenika ustanove u ponedjeljak 16. ožujka 2020. godine.
  2. U svim osnovnim školama na području Grada Makarske neće biti nastave od ponedjeljka 16. ožujka 2020. do srijede 1. travnja 2020., a preduvjeti za online nastavu su osigurani.
  3. Gradski sportski centar Makarska zatvara se za sve korisnike od sutra 14. ožujka 2020. do srijede 1. travnja 2020.( Djelatnici Gradskog sportskog centra će raditi kao i djelatnici tvrtke koja je izvođač radova na energetskoj obnovi podtribinskog prostora GSC-a).
  4. Otkazuju se sva sportska događanja na području grada Makarske planirana u razdoblju od sutra 14. ožujka 2020. do srijede 1. travnja 2020.
  5. U razdoblju od ponedjeljka 16. ožujka 2020. do srijede 1. travnja 2020. neće biti rada sa strankama u Gradu Makarskoj i svim javnim ustanovama i poduzećima u vlasništvu i suvlasništvu Grada Makarske (Gradski sportski centar Makarska, Dječji vrtić Biokovsko zvonce, Gradski muzej, Gradska galerija Antun Gojak, Gradska knjižnica, Javna ustanova Makarska razvojna agencija MARA, Vodovod d.o.o. Makarska, Stambeno gospodarstvo Makarska d.o.o., Makarski komunalac d.o.o.). S građanima će se komunicirati putem telefona i(ili) elektroničke pošte, uz obavezu da svi obrasci za građane budu dostupni na službenim Internet stranicama Grada, ustanova i tvrtki. Obavijesti o posebnom režimu rada sa strankama moraju biti istaknute na vidljivom mjestu, na ulaznim vratima.
  6. Stožer Civilne zaštite Grada Makarska donio je sljedeću preporuku za ugostiteljske objekte: Preporučuje se svim ugostiteljskim objektima na području Grada Makarske koji imaju zimske vrtove da uklone bočne stranice radi stalnog provjetravanja te da redovito provjetravaju zatvoreni dio prostora.
  7. Stožer Civilne zaštite Grada Makarska donio je sljedeću preporuku za sportske klubove, teretane i udruge koje se bave sportom i rekreacijom te ostale udruge civilnog društva da obustave sve aktivnosti do srijede 1. travnja 2020. godine.
  8. Ravnatelj Gradskog društva Crveni križ Makarska dužan je u što skorijem roku dostaviti Gradu Makarskoj popis opreme za prevenciju širenja virusa COVID-19
  9. Apelira se na građane i goste na području Makarske da prate obavijesti i preporuke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije te da postupaju u skladu s istima
  10. Obavijesti i preporuke Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije i Stožera civilne zaštite Grada Makarske bit će redovito objavljivane na službenoj Internet stranici Grada Makarske www.makarska.hr

Brojevi Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za građane na temu korona virusa: 091 468 30 32 i 099 468 30 01. Dostupni su svakim radnim danom od 8 do 22 sata te subotom i nedjeljom od 8 do 14 sati. Sve ostale korisne informacije nalaze se na linku  https://www.hzjz.hr/priopcenja-mediji/koronavirus-najnoviji-podatci/

Kontakt broj epidemiologa u pripravnosti za Splitsko-dalmatinsku županiju je 091 15 12 003.

 

Slične objave

Skip to content