Centru za posjetitelje Makarska 700.000,00 kuna od Ministarstva turizma

Proportion
Categories: Novosti

Gradonačelnik Jure Brkan u utorak je u Ministarstvu turizma potpisao ugovor o dodjeli bespovratnih sredstva u iznosu od 700.000,00 kuna za projekt Centar za posjetitelje Makarska koji se planira implementirati na ekskluzivnoj lokaciji u centru grada – u prizemlju barokne Palače Tonolli. Projekt čija je ukupna vrijednost 1.621.000,00 kuna, prijavljen je na javni poziv Ministarstva turizma temeljem Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2017. godini, a projektnu dokumentaciju pripremili su Makarska razvojna agencija MARA i Turistička zajednica Grada Makarske.

Cilj projekta je razvoj inovativnog centra na svjetskoj razini koji će služiti kao poligon za prezentaciju međunarodno prepoznatljive kulturne i prirodne baštine Makarske, Makarskog primorja, planine Biokovo i Dalmatinske zagore. Centar će imati ulogu mjesta javne, prezentacijske i edukacijske namjene, s funkcijom praćenja turističkih podataka, upravljanja atrakcijama, sadržajima i aktivnostima na lokalnoj razini te je kao takav ključna informacijsko-polazišna točka za sve turiste Makarske rivijere.

Realizacijom ovog projekta turistička ponuda Makarske bit će obogaćena novim sadržajima kao što su multimedijalni centar, disperzivna suvenirnica sa lokalnim proizvodima i rukotvorinama, slastičarnica sa tortom makaranom i domaćim likerima.

Centar za posjetitelje imat će i turističko-informativnu svrhu tj. turistima ukazivati na selektivne sadržaje i mogućnosti destinacije (informacije o kulturnoj i prirodnoj baštini, manifestacijama i događajima, sadržajima kreativnog turizma, gastro sadržajima, specijaliziranim oblicima turističke ponude i sl.) te na taj način utjecati na kvalitetniji boravak turista u pred i posezoni.

Vanjski prostor osmislit će se uz minimalne intervencije te korištenje zelenih tehnologija i tradicionalnih materijala, a zamišljen je u svrhu okupljanja većih grupa te radionica na otvorenom, organizaciju ljetnih događanja te uživanju u dalmatinskim slasticama.
Realizacijom ovog projekta, u sinergiji s ostalim turističkim razvojnim projektima grada Makarske, osigurat će se radikalan odmak od dosadašnje ponude ka cjelogodišnjem turizmu 365 dana u godini. (www.makarska.hr)

 

Slične objave

Skip to content