160.000,00 kuna projektu prekogranične suradnje „Suradnja i unapređenje centara za jačanje gospodarstva“

Proportion
Categories: Novosti

U suradnji sa Gradom Mostarom i Centrom za investicije i razvoj poduzetništva Mostar u kolovozu prijavljen je zajednički projekt „Suradnja i unapređenje centara za jačanje gospodarstva“ na javni poziv u okviru Programa poticanja prekogranične suradnje između Hrvatske i Bosne i Hercegovine u svrhu razvoja lokalne zajednice, kojeg je raspisalo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Dana 12. listopada 2021. ministrica regionalanog razvoja i fondova Europske unije donijela je Odluku o odabiru projekata kojom je predmetnom projektu dodijeljeno 160.000,00 kuna.

Svrha projekta je uspostava novih i unapređenje postojećih prostora za pružanje savjetodavnih usluga poduzetnicima u Mostaru i Makarskoj te unapređenje gospodarskog razvoja prekograničnih partnera.

Predmetnim projektom u Mostaru i Čapljini uspostavit će se novi Centri za poduzetništvo, dok će se u Makarskoj postojeći Centar za razvoj poduzetništva adaptirati i prilagoditi u multifunkcionalni radno-edukacijski prostor.

Aktivnostima ulaganja u centre za jačanje gospodarstva stvorit će se poticajno okruženje u lokalnim zajednicama za edukaciju i informiranje poduzetnika i poduzetnika početnika, a sve u svrhu pokretanja poslovanja, unapređenja i jačanja poduzetničkih kompetencija i poduzetničke klime.

 

Slične objave

Skip to content