Veliki interes OCD-a i ustanova za nadolazeće prilike iz EU fondova

Proportion
Categories: Novosti

JU Makarska razvojna agencija MARA je u srijedu 24. siječnja u Gradskoj vijećnici Grada Makarske organizirala predstavljanje Godišnjeg plana objave Poziva na dostavu projektnih prijedloga za 2024. godinu. Plan obuhvaća različite mogućnosti financiranja iz Programa Učinkoviti ljudski potencijali u 2024. godini.

Program Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027., koji se financira iz Europskog socijalnog fonda (ESF) ima za cilj podržati zapošljivost, socijalnu uključenost, obrazovanje i cjeloživotno učenje, socijalne inovacije i inkluzivno tržište rada. Na predstavljanju su sudjelovali predstavnici organizacija civilnog društva i ustanova s područja Grada Makarske, koji su dobili informacije o nadolazećim pozivima, aktivnostima koje će se financirati, rokovima objave poziva i prihvatljivim prijaviteljima.

JU MARA je u prethodnom financijskom razdoblju 2014.-2020. osigurala je bespovratna sredstva za čak 21 projekt financiran iz ESF-a, ukupne vrijednosti 3,3 milijuna eura. Ti projekti su doprinijeli poboljšanju kvalitete života građana Makarske, kroz razne aktivnosti koje su bile usmjerene marginaliziranim i ranjivim skupinama građana.

Ispred JU MARA Godišnji plan predstavila je ravnateljica Lidija Vukadin Vranješ. Naglasila je kako je cilj predstavljanja motivirati potencijalne prijavitelje s fokusom na lokalne udruge i ustanove da se na vrijeme i što kvalitetnije pripreme za nove prilike iz financijskog razdoblja EU-a 2021.-2027.

Nakon predstavljanja plana poziva, uslijedio je drugi dio koji je bio rezerviran za razmjenu ideja, odgovore na pitanja te planiranje umrežavanja po područjima djelovanja, a sukladno dostavljenim projektima u Bazi projekata. Sudionici su imali priliku podijeliti svoje prijedloge, potrebe i izazove s kojima se susreću u svojem radu, te uspostaviti kontakte s drugim organizacijama koje imaju slične ciljeve i interese.

Tim JU MARA spreman je pružiti svu potrebnu pomoć i podršku prijaviteljima koji žele aplicirati na pozive iz Programa Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027. Veselimo se novim projektima, suradnji i napretku naše lokalne zajednice kroz nove prilike iz financijskog razdoblja EU-a 2021.-2027.

 

Slične objave

Skip to content