ODRŽANA RADIONICA U MAKARSKOJ NA TEMU MJERA ZA SUZBIJANJE KLIMATSKIH PROMJENA

Proportion
Categories: Novosti, Uncategorized

 

Dana, 19. svibnja 2022.g. tvrtka SENSUM d.o.o. iz Rijeke održala je zanimljivu radionicu u Makarskoj na temu mjera za suzbijanje klimatskih promjena. Grad Makarska se aktivno priprema za nadolazeće klimatske promjene uslijed ekstremnih temperatura, porasta razine mora i ostalih klimatskih promjena, što uveliko predstavlja izazov za gradove i naselja. Shodno tome grad Makarska je započeo s izradom Akcijskog plana održivog energetskog razvoja i prilagodbe klimatskim promjenama, zvanog „SECAP“ u kojem će se analizirati ranjivost na klimatske promjene i to u sektoru zdravstva, turizma, ribarstva i poljoprivrede.
Na jučerašnjoj radionici okupilo se veći broj ključnih dionika s područja Makarske koji su aktivno sudjelovali na događanju te pridonijeli svojim komentarima i prijedlozima o daljnjim mjerama za suzbijanje klimatskih promjena. Stručni konzultanti tvrtke Sensum, gđa Martina Cvetković i gdin Daniel Rodik moderirali su događanje s ciljem otvaranja svih potencijalnih pitanja, ideja, prijedloga i saznanja o navedenoj temi. Sensum će i nadalje pripremati i provoditi ovakve radionice koje su se pokazale kao izvrstan skup kvalitetnih saznanja i mišljenja zainteresiranih dionika kako bi te u sklopu projekta pod nazivom „Inovacije u prilagodbi klimatskim promjenama“ prikupio značajan i kvalitetan materijal za izradu mjera koje će smanjiti utjecaj emisije stakleničkih plinova koje emitira današnje zgradarstvo, javna rasvjeta i promet posebice u gradskim sredinama.
Svakako treba napomenuti da se projekt „Inovacije u prilagodbi klimatskim promjenama“ sufinancira bespovratnim sredstvima Europske unije iz EU poziva “Inovacije u S3 područjima”.
Više o temi održane radionice u Makarskoj na temu mjera za suzbijanje klimatskih promjena možete pronaći na www.sensum.hr

Slične objave

Skip to content