˝Društveno poduzetništvo i turizam˝ – još jedna uspješno provedena radionica za učenike obje srednje škole

Proportion
Categories: Novosti

U sklopu projekta EXERCITATIONE dana 17. rujna održana je online radionica društvenog poduzetništva ˝Društveno poduzetništvo i turizam˝ na kojoj je aktivno sudjelovalo 22 učenika ekonomskog smjera Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića, dok je 22. rujna održana ista radionica za 19 učenika Srednje strukovne škole. Radionice je proveo projektni partner CEDRA iz Splita, odnosno predavač Marin Urlić.

Cilj radionice je predstavljanje kreativnih i inovativnih pristupa u rješavanju rastućih društvenih problema, definiranje društvenog poduzetništva, kao i pregled zanimljivih projekata društvenog poduzetništva.

Radionica je sadržavala i elemente strateškog planiranja kojemu je glavni cilj pomoći u ostvarenju onog što je bitno u životu ili poslu. Proces planiranja učenicima je prezentiran u svojem najjednostavnijem obliku, putem čarobnog „APA trokuta“ napretka: analize, plana i akcije, SWOT analize i sličnih elemenata strateškog planiranja.

U sklopu ove aktivnosti JU MARA izdala je i prigodni priručnik „Ja, društveni poduzetnik“, koja je izrađena u vidu „kutije s alatima eko-održivog poduzetništva“. Priručnik se može preuzeti u prostorijama JU MARA na Trgu Hrpina 1.

Uz sve poteškoće provođenja radionica i edukacija određene za učenike završnih razreda srednje škole, iznimno smo zadovoljni rezultatima koji su postignuti, uz dobru koordinaciju između voditelja projekta, kao i školskih djelatnika te provoditelja radionica.

 

 

Slične objave

Skip to content