Za razvoj kulturnog turizma 20.000,00 kn Turističkoj zajednici grada Makarske

Proportion
Categories: Novosti

Nakon uspješno realizirane 1. faze projekta pješačko-biciklističke tematske staze „Tragom Antuna Gojaka“, Turistička zajednica Grada Makarske kreće u realizaciju 2. faze.

U okviru 1. faze postavljene su informativne ploče na 6 punktova na kojima je Gojak stvarao (Sv. Petar i Osejava), a koje sadržavaju odabrane informacije o lokalitetu uz reprodukcije Gojakovih djela inspiriranih tim krajolikom, sa QR kodovima koji omogućuju multimedijalnu prezentaciju proširenih sadržaja.

Za Turističku zajednicu grada Makarske pripremili smo projektnu prijavu 2. faze realizacije za koju je odobreno 20.000,00 kuna od Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije. U sklopu iste planirano je postavljanje 3 velika info-panoa sa kartom staze i ostalim informacijama, 10 manjih info tabli koje će biti locirane po čitavom gradu, od Cvitačke preko Sv. Petra i Osejave te samog centra grada. Osim toga, 2. faza realizacije projekta uključit će unapređenje multimedijalnog sadržaja na stranicama Gradske galerije Antuna Gojaka te promidžbeni materijal s ciljem što bolje vidljivosti i prezentacije kulturne baštine Grada Makarske. Važno za napomenuti je i kako je u tijeku postavljanje pametnog odmorišta na stazi, koje će uvelike doprinijeti razvoju sadržaja staze, ali i razvoju cikloturizma grada Makarske.

Projekt je sukladan Planu razvoja kulturnog turizma Grada Makarske, prepoznat kao resurs za razvoj novih oblika specijalizirane turističke ponude – cikloturizma te kao jedan od glavnih kulturno-turističkih projekata i ideja.

Slične objave

Skip to content