Održana početna konferencija projekta EUROPOLY u gradu Velenje u Sloveniji

Proportion
Categories: Novosti

 

U gradu Velenje u Sloveniji od 25. do 27. rujna 2017. ravnateljica Makarske razvojne agencije MARA Lidija Vukadin Vranješ i član Upravnog vijeća Makarske razvojne agencije MARA te član Udruge Ruke za bolju Makarsku Josip Paunović sudjelovali su na početnoj konferenciji projekta EUROPOLY, koji se provodi u sklopu programa EUROPA ZA GRAĐANE – mjere 2.2. Umrežavanje gradova. Konferenciji su nazočili predstavnici svih partnera u projektu, i to: Centro Diego Fabri iz grada Forli Italija, koji je nositelj projekta te: Grad Szolnok iz Mađarske, Centar za mlade Velenje iz Slovenije, Grad Medina del Campo iz Španjolske, Općina Fano iz Italije, Općina Shumen iz Bugarske i Umjetničko sveučilište Targu Mures iz Rumunjske.

Program službenih sastanaka prvog dana obuhvatio je predstavljanje svih delegacija sa prigodnim prezentacijama sredina iz kojih dolaze kao i prezentacije programa Europa za građane sa detaljnim pravilima za kvalitetnu provedbu kao i aktivnostima komunikacije i ostalih aktivnosti svih partnera. Ispred Makarske razvojne agencije MARA prezentaciju je vodila ravnateljica Lidija Vukadin Vranješ. Drugi dan održana je konferencija na temu „Euroskepticizam i migracije: percepcije, slučajevi, utjecaj i protumjere“, nakon čega su održane prezentacije trenutne situacije na temu u svakoj državi partnera kao i primjeri dobre prakse na lokalnim razinama, a prezentaciju je ispred Makarske razvojne agencije MARA održao član UV-a Mara-e te član Udruge Ruke za bolju Makarsku Josip Paunović. Nakon konferencije održan je i informativni sastanak sa predstavnicima lokalne samouprave grada Velenje na temu: „Velenje u EU; pogodnosti za lokalnu zajednicu od 2004. do 2017.“

Program početne konferencije obuhvatio je i turistički posjet Rudarskom muzeju koji se nalazi čak 160 metara ispod zemlje, posjet mjestu Žalec i Pivskoj fontani te obilazak grada Velenje.

Iduća konferencija projekta održat će se u Španjolskoj, Gradu Medina del Campo i to već u mjesecu studenom, dok je konferencija u Makarskoj predviđena za rujan 2018.

U aktivnosti koje provodi Mara uključena je i Udruga Ruke za bolju Makarsku, a s ciljem međusektorske suradnje i umrežavanja sa inozemnim partnerima.

Da podsjetimo, projekt EUROPOLY – an innovative Bottom-Up approach to fight euroscepticism through networking ima za cilj prevladati generacijski jaz među Europljanima starije i mlađe generacijske dobi i razbiti  predrasude o konceptu Europske unije, čija je ukupna vrijednost 110.650,00 eura. Makarska razvojna agencija MARA hrvatski je partner u projektu, a za aktivnosti koje provodi dobit će 13.625 eura, što čini 100% iznos financiranja.

 

dav
dav
dav
mde

 

 

Slične objave

Skip to content